Klasse
8A Dry stout
Brygget
20. januar 2013
Flasket
3. februar 2013
Alkoholstyrke
5,7%
Farve (EBC)
102
OG/FG
1,059 / 1,016
Bitterhet (IBU)
39,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
30,0l
Mengde ferdig øl
19,0l
Gjærbare ingredienser

4.5 kg Maris Otter Pale Malt 5 EBC
500g Crystal Malt 120 EBC
400g Roasted Barley 1500 EBC
400g Hvete Malt 5 EBC
400g Bjørns Havregryn (Lettkokte)
200g Chocolate Malt 1200 EBC

Humle og krydder

30g Chinook pellets 10% AA (60 min)
10g East Kent Goldings blomst 4% AA (15 min)
10g East Kent Goldings blomst 4% AA (5 min)

Andre ingredienser

230 g Blå Java kaffebønner + 7dl vann (2 dager før tapping, Cold Extraction, tilsettes i gjæringsdunk)

Meskeinformasjon

Første mesk:
Koke opp 20L vann til 72 grader
Hakk opp og knus havregryn
Meske i 75 min på ca 68 grader
Andre mesk:
Koke opp 10L vann til 76 grader
Meske i 20 min på ca 73 grader

Gjærtype

Safale US-05

Gjærmengde

1 pakke

Informasjon om gjæring

2 dager før tapping tilsett kaffevannet som har blitt laget med Cold Extraction

Kommentarer


[BBcode]