Klasse
11B Mørk sterk belgisk ale
Brygget
23. mars 2016
Flasket
23. mai 2016
Alkoholstyrke
10,0%
Farve (EBC)
57
OG/FG
1,097 / 1,200
Bitterhet (IBU)
28,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
23,0l
Mengde ferdig øl
21,0l
Gjærbare ingredienser

6.7 Kg pils malt
1.1 kg pale malt
60 g special B
500 g Mørk candi, hjemmelaget
450 g daddelsirup
1 kg Farin

Humle og krydder

90 g humle, Aurora og Hersbrucker.

Andre ingredienser

Gjærnæring og whirlflock

Meskeinformasjon

90 minutter på 65 C

Gjærtype

White labs 530

Gjærmengde

Ett rør - 4L starter

Informasjon om gjæring

Startet på 21 grader, økt til 25 over tre dager. Stod på 25 grader i to mnd.

Kommentarer


[BBcode]