Klasse
5D Altbier
Brygget
22. mai 2016
Flasket
24. juli 2016
Alkoholstyrke
5,2%
Farve (EBC)
28
OG/FG
1052 / 1012
Bitterhet (IBU)
42,0 (T)
Karbonering
F
Filtrert
nei
Mengde vørter
22,0l
Mengde ferdig øl
19,0l
Gjærbare ingredienser

Pilsner malt 2,5 kg
Munich mørk 2,0 kg
Flaket bygg 0,2 kg
Carafa Spesial II 0,1 kg

Humle og krydder

Magnum 22 g @ 60 minutter
Spalt 50 g @ 15 minutter
Spalt 50 g @ 5 minutter

Andre ingredienser

Whirlfloc
Brewers Clarex

Meskeinformasjon

Innmesk 62 grader 15 minutter
Maltoserest 67 grader 40 minutter
Utmesk 78 grader 10 minutter
Skylling til 28 liter
Koking 90 minutter
Rask nedkjøling

Gjærtype

WLP029

Gjærmengde

1 pk + 2 l starter

Informasjon om gjæring

Pitchet på 16 grader
1 uke på 16 grader
1 uke på 18 grader
Overført til fat for modning i 6 uker på 4 grader.

Kommentarer


[BBcode]