Klasse
9E Imperial stout
Brygget
18. november 2012
Flasket
3. desember 2012
Alkoholstyrke
9,4%
Farve (EBC)
1182
OG/FG
1091 / 1020
Bitterhet (IBU)
76,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
30,0l
Mengde ferdig øl
27,0l
Gjærbare ingredienser

11,00 kg Pale Malt (2 Row)
0,70 kg Caramel/Crystal Malt -120L
0,51 kg Roasted Barley (1500,0 EBC)
0,50 kg Rye Malt (9,3 EBC)
0,50 kg Wheat, Flaked (3,2 EBC)
0,40 kg Black (Patent) Malt (985,0 EBC)
0,31 kg Pale Chocolate Malt (600,0 EBC)
0,22 kg Chocolate Malt (Thomas Fawcett) (1000,8 EBC)

Humle og krydder

60,00 g Chinook [13,00 %] - Boil 60 min
30,00 g Chinook [13,00 %] - Boil 30 min
30,00 g Centennial [10,00 %] - Boil 15 min
30,00 g Centennial [10,00 %] - Boil 5 min

Andre ingredienser

1,00 tsp Yeast Nutrient (Boil 15,0 mins)
1,00 tsp Irish Moss (Boil 10,0 mins)

Meskeinformasjon

66,5 grader 60 min
75 grader 15 min

Gjærtype

WLP001

Gjærmengde

2 rør + 5 liter starter

Informasjon om gjæring

14 dager 20 grader

Kommentarer


[BBcode]