Klasse
1E Münchener helles
Brygget
20. januar 2018
Flasket
10. februar 2018
Alkoholstyrke
5,0%
Farve (EBC)
9,5
OG/FG
1,049 / 1,011
Bitterhet (IBU)
17,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
25,0l
Mengde ferdig øl
21,0l
Gjærbare ingredienser

4,1 kg Best pils
0,62 kg Castle Malting munich light
0,11 kg Castle Malting arome
0,05 kg Weyermann cara pils

Humle og krydder

33 g Hallertau Mittelfruh, first wort hop

Andre ingredienser

Protafloc
White Labs WLN1000

Meskeinformasjon

Mesking på 55 g i 10 min, 63 g i 40 min, 70 g i 20 min, 76 g i 5 min.

25L meskevann, 9,4L skyllevann.

Vannjustering:
I meskevann 2 g CaSO4, 2 g MgSO4, 1 g NaCl, 5 g CaCl2, 2,91 ml melkesyre.
I skyllevann 0.79 ml melkesyre.

Gjærtype

WLP833

Gjærmengde

1,5 mill/ml/plato

Informasjon om gjæring

1 pakke i 2,5 liter starter (magnetrører).

Pitch gjær på 9 grader. Gjæring på 10 grader i 10 døgn, økes gradvis til 16 over 5 dager. Coldcrash over 2 dager før flasking.

Kommentarer

Brygget med Speidel Braumeister 20L.


[BBcode]