Klasse
2D Münchener dunkel
Brygget
20. september 2013
Flasket
7. november 2013
Alkoholstyrke
5,3%
Farve (EBC)
41,2
OG/FG
1055 / 1015
Bitterhet (IBU)
21,9 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
25,0l
Mengde ferdig øl
22,0l
Gjærbare ingredienser

3,4 kg Munich Mørk
1,2 kg Vienna
0,9 kg Melanoidin
0,3 kg Hvetemalt
0,25 kg Pale Chocolate

Humle og krydder

60 min. 30 gram Hallertauer Mittelfrüh
25 min. 22 gram Hallertauer Hersbrücker
10 min. 30 gram Saaz

Andre ingredienser

Meskevann:
Salter
pH 5,2 buffer

Koking:
Irish Moss
Gjærnæring
Servomyces

Meskeinformasjon

1 trinns mesking ved 65-68C i en time for medium body
Utmesking med 77-80C i 10 minutter

Gjærtype

WLP830 German lager

Gjærmengde

2 rør

Informasjon om gjæring

2,5 liter gjærstarter med røring ett døgn før pitching.
Gjæret 3 uker ved 12C
3 dager ved 17C
Deretter nedkjøling over tid til 3C

Kommentarer


[BBcode]