Klasse
9D Baltisk porter
Brygget
29. juni 2017
Flasket
10. juli 2017
Alkoholstyrke
9,0%
Farve (EBC)
65
OG/FG
1086 / 1020
Bitterhet (IBU)
40,0 (B)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
23,0l
Mengde ferdig øl
22,0l
Gjærbare ingredienser

Pilsner Malt, 3EBC, 1000g
Munich Malt, 20 EBC, 5000g
Crystal Malt, 150 EBC, 230g
Special B, 230 EBC, 230g
Carafa Special II, 1150 EBC, 170g
Chocolate Malt, 800 EBC, 120g
Dry Light Extract, 8 EBC, 2000g

Humle og krydder

Saaz , 3.5%, 82g, 60min
Saaz , 3.5%, 18g, 15min

Andre ingredienser

Justering av 22 liter meskevann:
CaCO3 (kalk): 8,8 g
NaHCO3 (natron): 4,4 g

1 teskje gjærnæring, 15 min kok
1 tablett Whirlflock, 15 min kok

Meskeinformasjon

66°C i 60 min
78°C i 10 min

Gjærtype

Saflager W-34/70

Gjærmengde

46g (4 pk)

Informasjon om gjæring

12°C i 6 dager
17°C i 1 dag
18°C i 4 dager

Kommentarer


[BBcode]