Klasse
11B Mørk sterk belgisk ale
Brygget
18. januar 2012
Flasket
19. februar 2012
Alkoholstyrke
6,6%
Farve (EBC)
41
OG/FG
1070 / 1020
Bitterhet (IBU)
35,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
21,0l
Mengde ferdig øl
20,0l
Gjærbare ingredienser

German Pilsner Malt 5.178 kg 78,4 % 2.7 In Mash/Steeped
Weyermann Pale Malt 0.420 kg 6,4 % 0.3 In Mash/Steeped
Weyermann CaraAroma 0.254 kg 3,8 % 13.1 In Mash/Steeped
Belgian Special B 0.246 kg 3,7 % 14.4 In Mash/Steeped
Sugar - Dark Candi Syrup 0.510 kg 7,7 % 16.2 Start Of Boil

Humle og krydder

Nelson Sauvin 12,5 % 20 g 26.0 Loose Pellet Hops 90 Min From End
Nelson Sauvin 12,5 % 5 g 5.6 Loose Pellet Hops 45 Min From End
Nelson Sauvin 12,5 % 10 g 4.4 Loose Pellet Hops 10 Min From End

Andre ingredienser

Kokt krydderte av:
8 g appelsinskall (fersk)
2 g malt korianderfrø
1,4 g malt kanel
3,5 g tørket timian
0,6 malt muskattnøt

Silt og tilsatt sammen med gjær.

Meskeinformasjon

65 grader.

Gjærtype

T-58

Gjærmengde

1 pakke

Informasjon om gjæring

Romtemperatur

Kommentarer


[BBcode]