Klasse
2F Schwarzbier
Brygget
10. januar 2016
Flasket
25. februar 2016
Alkoholstyrke
5,5%
Farve (EBC)
58
OG/FG
1,050 / 1,009
Bitterhet (IBU)
30,0 (T)
Karbonering
F
Filtrert
nei
Mengde vørter
23,0l
Mengde ferdig øl
20,0l
Gjærbare ingredienser

65% Pils malt
10% Munich malt
9% Carafa II malt
8% Crystal malt (40L)
4% Carapils ,alt
4% Melanoidin malt

Humle og krydder

Mash: Northern Brewer (2,7 IBUs)
60 min: Hallertauer Mittelfruh (5,1 IBUs), Northern Brewer (8,9 IBUs)
40 min: Hallertauer Mittelfruh (14,6 IBUs)
5 min: Hallertauer Mittelfruh (1,6 IBUs)

Andre ingredienser

15 min: Whirlfloc tablet
10 min: Servomyces D50 Yeast Nutrient

Meskeinformasjon

90 min mesk på 65 grader.

Gjærtype

Fermentis S23

Gjærmengde

600 Billion cells

Informasjon om gjæring

Pitchet på 8 grader. Gjæring i 14 dager på 8 grader, Diacetylrest 3 dager på 19 grader. Modning på fat på 3 grader i 30 dager

Kommentarer


[BBcode]