Klasse
13E Andre tilsetninger (basistype 7A Weizen/Weissbier)
Ekstra ingredienser
Røykmalt,Havre(røykt).Kamilleblomst
Brygget
21. oktober 2012
Flasket
24. februar 2013
Alkoholstyrke
4,5%
Farve (EBC)
11
OG/FG
1044 / 1010
Bitterhet (IBU)
30,0 (O)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
18,5l
Mengde ferdig øl
17,5l
Gjærbare ingredienser

3000 gr hvetemalt mørk weyermann
2000 gr weyermann røyk malt
600 gr hjemmerøkt store havregryn. (røykt på maiskolber).

Humle og krydder

60 gram Saaz blomst 3,5% i 60 min.
40 gram Kamilleblomst (tørket).tilsatt etter endt koking i 4 min.

Andre ingredienser

Meskeinformasjon

malten er mesket i 15 lier vann, ved 67 grader i 60 min.
siling 90 min.

Gjærtype

Wyeast 2565 Kolsch

Gjærmengde

1 pk

Informasjon om gjæring

gjæring på 13 grader i 13 dager.
ettergjæring på fat i 13 grader i 8 dager.
lagring på fat i 0-4 grader i ca 6 uker.

Kommentarer

Dette skal være en Grodziskie (polsk røykt hvete øl) med en egen vri.


[BBcode]