Klasse
9A Engelsk barley wine
Brygget
13. oktober 2013
Flasket
11. januar 2013
Alkoholstyrke
11,3%
Farve (EBC)
17
OG/FG
1,087 / 1
Bitterhet (IBU)
48,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
20,0l
Mengde ferdig øl
18,0l
Gjærbare ingredienser

11000 g Maris Otter (5 EBC)
2000 g Ekstra lys DME
1000 g Caraplus (10EBC)
350 g Peated malt (5 EBC)
190 g Dark Crystal (275 EBC)

1000 g Demerarasukker (tilsatt etter 3 dagers gjæring)

Humle og krydder

-60 min:
80 g Northern Brewer (8,5 %)

-30 min:
60 g First Gold (7,5 %)

-5 min:
40 g First Gold (7,5 %)
37 g Fuggles (4,5 %)

Andre ingredienser

-15 min:
1 stk. Whirlfloc
1 tsk. gjærnæring

Meskeinformasjon

Parti-gyle:
Mesket inn med 32 liter vann og mesket ved 68 grader i 90 minutter.
First runnings tappet av (ingen skylling).

Gjærtype

WLP007 WLP023 WLP099

Gjærmengde

1: 007, 023, 2: 099

Informasjon om gjæring

Gjæring ved 20 grader i 30 dager.
Deretter flasket og lagret ved 16 grader.

Kommentarer


[BBcode]