Klasse
9E Imperial stout
Brygget
26. september 2014
Flasket
14. oktober 2014
Alkoholstyrke
8,5%
Farve (EBC)
69
OG/FG
1,085 / 1,022
Bitterhet (IBU)
88,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
23,0l
Mengde ferdig øl
19,0l
Gjærbare ingredienser

4,2 kg pale ale malt
0,6 kg havreflak, ristet i ovnen på 175C i 15 min
0,2 kg brunmalt
0,4 kg ristet bygg
0,2 kg mørk karamellmalt
2 kg lys spraymalt
0,25 kg Dark Muscavado

Humle og krydder

70 g target 11,2 % i 60 min
30 g fuggles 5,1 % i 5 min

Andre ingredienser

Meskeinformasjon

Innmesk: 52°C. 62°C i 30 min og 72°C i 30 min. Utmesk 78°C i 10 min. Skylt mesken med seks liter vann.

Gjærtype

WLP 013

Gjærmengde

Slurry

Informasjon om gjæring

Gjæret ved 18°C i tre dager, økt til 19°C dag fire og 20°C dag fem. Satt i romtemperatur resten av gjæringen.

Kommentarer


[BBcode]