Klasse
4B Engelsk best bitter
Brygget
7. oktober 2012
Flasket
21. oktober 2012
Alkoholstyrke
5,1%
Farve (EBC)
27
OG/FG
1050 / 1012
Bitterhet (IBU)
24,5 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
49,0l
Mengde ferdig øl
47,0l
Gjærbare ingredienser

9350g Maris Otter Malt
700g Amber Malt
700g Crystal 120
500g Munich II

Humle og krydder

90g East Kent Golding (4% Alpha) 60 Minutter
40g East Kent Golding (4% Alpha) 20 Minutter
40g East Kent Golding (4% Alpha) 1 Minutter

Andre ingredienser

2ts Irish Moss 15 Minutter
1/2ts Yeast Nutrient 15 Minutter

Meskeinformasjon

Mesket 60 min på 67 grader, ingen utmesking
Partiskylling med tre avtappinger

Gjærtype

WLP001

Gjærmengde

300ml slurry fra forrige brygg

Informasjon om gjæring

14 dager på 20 grader Primærgjæring
14 dager på 20 grader Ettergjæring på flaske

Kommentarer

Primet med 272g sukker


[BBcode]