Klasse
9E Imperial stout
Brygget
23. oktober 2012
Flasket
13. november 2013
Alkoholstyrke
8,8%
Farve (EBC)
79,5
OG/FG
1085 / 1019
Bitterhet (IBU)
75,9 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
22,0l
Mengde ferdig øl
19,5l
Gjærbare ingredienser

5.00 kg Pale Malt, Maris Otter (5.9 EBC)
4.00 kg Pale Malt (2 Row) UK (5.9 EBC)
500.0 g Caramel/Crystal Malt -120L (236.4 EBC)
350.0 g Brown Malt (128.1 EBC)
290.0 g Roasted Barley (591.0 EBC)
200.0 g Carahell (Weyermann) (25.6 EBC)
200.0 g Special B Malt (354.6 EBC) Grain 7
150.0 g Carafa III (1034.2 EBC) Grain 8
100.0 g Caraamber (Weyermann) (70.9 EBC) Grain 9
100.0 g Chocolate Malt (689.5 EBC) Grain 10
160.0 g Light Dry Extract (15.8 EBC) Grain 11
240.0 g Dememera Sugar (3.9 EBC) Grain 12

Humle og krydder

80.0 g Cluster [8.0%] - Boil 90 min
6.0 g Columbus (Tomahawk) [14.0%] - Boil 60 min
35.0 g Centennial [10.0%] - Boil 5 min
35.0 g Northern Brewer [8.5%] - Boil 5 min

Andre ingredienser

Meskeinformasjon

Gjærtype

Safale American (DCL/Fermentis #US-05)

Gjærmengde

2 pk

Informasjon om gjæring

Pitchet på 18gr, hevet til 20gr etter stormgjæring

Kommentarer

Opprinnelig er dette en kloneoppskrift på North Coast sin Old Rasputin, valgte denne da det så ut til å vøre et godt utgangspunkt for første RIS. Bryggeriet releaser sin etter bare 6 uker.
Dette er versjon 2 hvor jeg har gjort endringer i oppskriften etter min smak: noe mere røstet, tilsatt Special B og marginalt mere fokus på aromahumle.


[BBcode]