5.00 kg Pale Malt, Maris Otter (5.9 EBC)
4.00 kg Pale Malt (2 Row) UK (5.9 EBC)
500.0 g Caramel/Crystal Malt -120L (236.4 EBC)
350.0 g Brown Malt (128.1 EBC)
290.0 g Roasted Barley (591.0 EBC)
200.0 g Carahell (Weyermann) (25.6 EBC)
200.0 g Special B Malt (354.6 EBC) Grain 7
150.0 g Carafa III (1034.2 EBC) Grain 8
100.0 g Caraamber (Weyermann) (70.9 EBC) Grain 9
100.0 g Chocolate Malt (689.5 EBC) Grain 10
160.0 g Light Dry Extract (15.8 EBC) Grain 11
240.0 g Dememera Sugar (3.9 EBC) Grain 12
80.0 g Cluster [8.0%] - Boil 90 min
6.0 g Columbus (Tomahawk) [14.0%] - Boil 60 min
35.0 g Centennial [10.0%] - Boil 5 min
35.0 g Northern Brewer [8.5%] - Boil 5 min
Safale American (DCL/Fermentis #US-05)
2 pk
Pitchet på 18gr, hevet til 20gr etter stormgjæring
Opprinnelig er dette en kloneoppskrift på North Coast sin Old Rasputin, valgte denne da det så ut til å vøre et godt utgangspunkt for første RIS. Bryggeriet releaser sin etter bare 6 uker.
Dette er versjon 2 hvor jeg har gjort endringer i oppskriften etter min smak: noe mere røstet, tilsatt Special B og marginalt mere fokus på aromahumle.