Klasse
4I Amerikansk amber
Brygget
27. januar 2015
Flasket
10. februar 2015
Alkoholstyrke
5,6%
Farve (EBC)
35
OG/FG
1,056 / 1,013
Bitterhet (IBU)
50,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
55,0l
Mengde ferdig øl
50,0l
Gjærbare ingredienser

9 kg Maris Otter pale malt
0,75 kg Pale crystal malt
0,75 kg crystal malt
0,75 kg münchenermalt
0,15 kg Carafa special 3

300 gram sukker til flaskekarbonering

Humle og krydder

60 minutter:
25 gram Amarillo (9,2%)

15 minutter:
50 gram Amarillo (9,2%)
50 gram Chinook (12,7%)

5 minutter:
50 gram Amarillo (9,2%)
50 gram Chinook (12,7%)

Tørrhumling, 10 dager:
50 gram Amarillo (9,2%)
50 gram Chinook (12,7%)

Andre ingredienser

22 gram CaSo4 i mesk + 4 gram i skyllevann
11 gram CaCo3 i mesk
0,4 kg rice hulls i mesk
1 whirlfloc tablett, 15 minutter kok
1 tsk Wyeast gjærnæring, 15 minutter kok
25 dråper Brewer`s Clarex, i gjæringskaret

Meskeinformasjon

67 grader i 75 minutter
78 grader i 5 minutter (mashout)

Gjærtype

WLP 001

Gjærmengde

2 rør + starter

Informasjon om gjæring

Primærgjæring:
18 grader i 14 dager

Flaskekarbonering:
22 grader i 14 dager

Kommentarer


[BBcode]