Klasse
8C Oatmeal stout
Brygget
8. september 2014
Flasket
25. september 2014
Alkoholstyrke
4,2%
Farve (EBC)
57
OG/FG
1,046 / 1,014
Bitterhet (IBU)
29,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
22,0l
Mengde ferdig øl
19,0l
Gjærbare ingredienser

3,7 kg pale ale malt
0,7 kg havreflak
0,2 kg krystallmalt
0,2 kg sjokolademalt
0,08 kg ristet bygg

Humle og krydder

20g target 11,4 % i 60 min
25 g fuggles 5,1 % i 5 min

Andre ingredienser

Meskeinformasjon

Innmesk: 52°C. 62°C i 25 min og 72°C i 30 min. Utmesk 78°C i 10 min. Skylt mesken med seks liter vann.

Gjærtype

WLP 013

Gjærmengde

1,2 liter starter

Informasjon om gjæring

Startet på 19°C i tre dager, deretter romtemperatur i elleve dager.

Kommentarer

Havregryn er ristet i ovnen på 175 °C i 15 min.


[BBcode]