Klasse
11B Mørk sterk belgisk ale
Brygget
13. september 2014
Flasket
18. oktober 2014
Alkoholstyrke
9,6%
Farve (EBC)
47
OG/FG
96 / 24
Bitterhet (IBU)
30,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
30,0l
Mengde ferdig øl
28,0l
Gjærbare ingredienser

10.5 kg Pilsner Lys "Heidelberg"
300.0 g Special B Malt

1.0 kg Candi Sugar, Clear
0.72 kg Candi Sugar, Dark

Humle og krydder

56.0 g Northern Brewer - Boil 60 min
48.0 g Hallertauer Hersbrucker - Boil 20 min
30.0 g Saaz - Boil 20 min

Andre ingredienser

- Salt- og syretilsetning i meskevann og spargevann
- Gjærnæring
- Irish moss

Meskeinformasjon

- 1 steg infusjon ved 69C i 60 min
- Mashout ved 77C

Gjærtype

WLP 530 og WL 3787

Gjærmengde

2 rør + 1 pakke

Informasjon om gjæring

Gjærstarter

- 13 dager ved 20 - 22C
- Overførte til annen tank
- 20 dager ved 30C
- 2 dager ved 20C til tapping

Kommentarer


[BBcode]