Klasse
13A Frukt/grønnsaksøl (basistype 7C Belgisk wit)
Ekstra ingredienser
Bringebær
Brygget
13. desember 2017
Flasket
2. januar 2018
Alkoholstyrke
6,0%
Farve (EBC)
7
OG/FG
1048 / 1002
Bitterhet (IBU)
32,0 (B)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
32,0l
Mengde ferdig øl
22,0l
Gjærbare ingredienser

2.5 kg German pilsner malt
2.5 kg German Spelt malt
0.2 kg Sukker

Humle og krydder

30 Gram Hallertau Blanc 8.2 %AA

Andre ingredienser

Bringebær Pure 1kg

WLN 1000 1/2 ts. (gjærnæring)
Protafloc 1/2 tb. (klaring)
Defoamer 2 dr. (skumdemper)

Meskeinformasjon

25 liter
40 grader 10 min
51 grader 15 min
67 grader 55 min
78 grader 10 min
6 liter Skyllevann 78 grader
Kok 90 min

Brygget på
Speidel 20L

Gjærtype

SafeBrew wb-06

Gjærmengde

2 pakker

Informasjon om gjæring

Gjærtempratur ble styrt av STC1000+
17 grader 12 døgn
21 grader 2 døgn
17 grader 6 døgn

Kommentarer

Det ble brukt spelt malt isteden for vanlig hvete malt.
Laget for en som ikke tåler så godt hvete men tåler spelt.

Ble brukt vanlig sukker for å øke OG.


[BBcode]