Klasse
2D Münchener dunkel
Brygget
18. mars 2017
Flasket
3. april 2017
Alkoholstyrke
7,0%
Farve (EBC)
40
OG/FG
1065 / 1011
Bitterhet (IBU)
22,0 (O)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
100,0l
Mengde ferdig øl
86,0l
Gjærbare ingredienser

12 kg pilsnermalt
6 kg munchenermalt
1,5 kg aroma
+,9 kg cara 160
0,6 kg svartmalt

Humle og krydder

55 gr. Hallertau 15,4% 90 min.
100 gr. Saaz 3,4% 10 min.

Andre ingredienser

1/2 dl kalsiumklorid
1 tab. Whirlfloc
25 dråper Clarex

Meskeinformasjon

Direkte innmesking til 68 grader.
55-60 liter vann til innmesking.
Forsukringstid 60 min.

Gjærtype

Lagergjær

Gjærmengde

Ca 1,5 liter

Informasjon om gjæring

9 grader i 17 dager, ca 20 grader i 2 dager.
Ettergjæring på flaske i 8 dager.
320 gr. brunt sukker kokt opp i 1 liter vann

Kommentarer

Brukt lagergjær fra Arendals Bryggeri


[BBcode]