Klasse
5C Engelsk dark mild
Brygget
9. februar 2017
Flasket
10. mars 2017
Alkoholstyrke
3,4%
Farve (EBC)
55
OG/FG
1,036 / 1,010
Bitterhet (IBU)
22,0 (T)
Karbonering
F
Filtrert
nei
Mengde vørter
22,0l
Mengde ferdig øl
19,0l
Gjærbare ingredienser

3,0 kg Thomas Fawcett Maris Otter
0,5 kg Thomas Fawcett Crystal 60L
0,25 kg Warminster Brown Malt
0,25 kg Warminster Pale Chocolate Malt
0,15 kg Thomas Fawcett Chocolate Malt

Humle og krydder

45 min: 30 g East Kent Goldings (5,7 %)
15 min: 10 g East Kent Goldings (5,7 %)

Andre ingredienser

1,3 g gips i mesk
2,4 g gips i skyllevann
2,0 g kalsiumklorid i mesk
3,6 g kalsiumklorid i skyllevann
2,0 g natron i mesk
1,3 g kalk i mesk
2,2 ml melkesyre (80 %) i skyllevann

Meskeinformasjon

13 liter meskevann og 24 liter skyllevann som tilsettes direkte i mesken (før avsiling) etter forsukringen. Palmers "no-sparge"-metode.

Innmesk: 13 liter vann
66,0 C i 20 min.
Varmes opp over 15 min til
72 C i 20 min.
Tilsetter 16,5 liter skyllevann (fullt meskekar) og varmer opp til 77 C for utmesk over 10 min. Holder på 77 C i 5 min før avsiling. Siler av og skyller kontinuerlig med resten av skyllevannet. Totalt tok det ca 20 min.

Gjærtype

Danstar London ESB

Gjærmengde

1 pk. rehydrert

Informasjon om gjæring

1 L ren O2. Pitch på 18 C.
Rampes opp til 19 C over 2 døgn. Holdes på 19 C i 8 døgn. Rampes så ned til cold crash over 2 døgn. Tappet på fat etter 3 døgn cold crash.

Kommentarer

Tappet på fat og tvangskarbonert. Fylt på flasker med Beergun.


[BBcode]