Klasse
5F Skotsk sterk ale/Wee heavy
Brygget
6. juni 2015
Flasket
20. juni 2015
Alkoholstyrke
8,0%
Farve (EBC)
75
OG/FG
1080 / 1020
Bitterhet (IBU)
52,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
23,0l
Mengde ferdig øl
19,0l
Gjærbare ingredienser

i kilo

Maris Otter pale malt 7
Roasted barley maks 2% 0,160
flaket bygg maks 8% 0,4
Munich malt lys 15ebc 5% 0,160
amber 125ebc 0,160
Brown malt 180ebc, 0,160
Muscovado 0,21

Humle og krydder

Challenger 50g 8,3 % 60 minutt
EKG 50g 5,7 % 30 minutt

Andre ingredienser

whirlfloc, supermoss, gjærnæring
Mesk/skyllev; 1G Gypsum og 1G CACL/10L
Mesk; Desacid 2G pr 10 liter

Meskeinformasjon

67C 60 mins, 77C 5mins

Gjærtype

wlp007

Gjærmengde

4 rør

Informasjon om gjæring

pitch 15 C

16 c hele gjæringen

Kommentarer

muscovado er pakket hardt og senket ned i kok i håp å få til karamellisering


[BBcode]