Klasse
13F Klassisk norsk juleøl
Brygget
18. juli 2017
Flasket
6. august 2017
Alkoholstyrke
7,4%
Farve (EBC)
47
OG/FG
1072 / 1018
Bitterhet (IBU)
40,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
20,0l
Mengde ferdig øl
18,0l
Gjærbare ingredienser

Malt:
0,5 kg Munich 25 EBC
0,3 kg Amber 125 EBC
0,3 kg Crystal 70 EBC
0,3 kg Crystal 120 EBC
0,3 kg Crystal 240 EBC
0,1 kg Caravansenteret II 900 EBC
5,15 kg Maris Otter 5 EBC

Humle og krydder

Humle:
Northern Brewer 10,5 % alfa:
18 gram 60 min kok
25 gram 15 min kok
25 gram 2 min kok

Andre ingredienser

1/2 ts gjærnæring
1 tbl whirlflock
Vannjustering av mesk- og skyllevann i hht Smith-Garsens artikkel på Norbryggs forum (old ale)

Meskeinformasjon

Enstegs infusjonsmesk på 65". Tilsatte kokende vann etter 60 min og fikk 75", startet skylling etter 90 min. Skylte i 45 min. 25 liter vann til temperaturheving/skylling.

pH i mesk; 5,4
pH runoff; 5,4

Gjærtype

Fermentis w 34/70

Gjærmengde

Gjærkake

Informasjon om gjæring

Gjærkaken etter 4 pk 34/70 til tysk pils. Oksygenert i 2 min. Pitch på 12", SG 1035 etter to dager, hevet temp til 15", SG 1020 etter 5 dager, FG 1018 etter 8 dager. Flasket etter 19 dager med 4 g sukker/liter. Karbonert i tre uker i romtemp før kjøling på 5".

Kommentarer


[BBcode]