Malt:
0,5 kg Munich 25 EBC
0,3 kg Amber 125 EBC
0,3 kg Crystal 70 EBC
0,3 kg Crystal 120 EBC
0,3 kg Crystal 240 EBC
0,1 kg Caravansenteret II 900 EBC
5,15 kg Maris Otter 5 EBC
Humle:
Northern Brewer 10,5 % alfa:
18 gram 60 min kok
25 gram 15 min kok
25 gram 2 min kok
1/2 ts gjærnæring
1 tbl whirlflock
Vannjustering av mesk- og skyllevann i hht Smith-Garsens artikkel på Norbryggs forum (old ale)
Enstegs infusjonsmesk på 65". Tilsatte kokende vann etter 60 min og fikk 75", startet skylling etter 90 min. Skylte i 45 min. 25 liter vann til temperaturheving/skylling.
pH i mesk; 5,4
pH runoff; 5,4
Fermentis w 34/70
Gjærkake
Gjærkaken etter 4 pk 34/70 til tysk pils. Oksygenert i 2 min. Pitch på 12", SG 1035 etter to dager, hevet temp til 15", SG 1020 etter 5 dager, FG 1018 etter 8 dager. Flasket etter 19 dager med 4 g sukker/liter. Karbonert i tre uker i romtemp før kjøling på 5".