Klasse
13F Klassisk norsk juleøl
Brygget
4. januar 2017
Flasket
25. oktober 2017
Alkoholstyrke
6,9%
Farve (EBC)
39
OG/FG
1071 / 1018
Bitterhet (IBU)
31,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
55,0l
Mengde ferdig øl
50,0l
Gjærbare ingredienser

Pilsner Malt 3 EBC 8000 g
Munich Malt 15 EBC 6500 g
Cara Crystal 120 EBC 2300 g
Chocolate Malt 600 EBC 230 g
Smoked Malt 6 EBC 100 g
Demerera Sugar 80 EBC 500 g
Cane Sugar (light) 20 EBC 342 g
17972 g

Humle og krydder

Saaz 2.9 % 120 g 60 min
Hersbrucker 2.5 % 120 g 60 min
Saaz 2.9 % 80 g 10 min
Hersbrucker 2.1 % 80 g 10 min
Goldings 4.7 % 80 g 10 min

Andre ingredienser

Appelsinskall (64 gr.), nellik (0 spiker), lakrisrot (40 gr.), to vaniljestang og to kanelstang).

Meskeinformasjon

68 degrees for 90 minutes. Utmesk og skylling på 78. Kok 90 min.
Vannjustering (som for Bock):
Antall liter meskevann: ca 55
Antall liter skyllevann: ca 25
CaSO4 (skyllevann):2,5 gram
CaSOy4 (mesk):5,5 gram
CaCl2 (skyllevann):3,75 gram
CaCl2 (mesk):8,25 gram
CaCO3 (kun mesk):5,5 gram
NaHCO3 (kun mesk):11 gram

Gjærtype

WLP833

Gjærmengde

2 pk. 4+12 l. starte

Informasjon om gjæring

2. ts Irish Moss, kok siste 10 min
1 ts. WL gjærnæring, kok siste 5 min

Fermentation WLP833 German Bock Lager Yeast 8 °C 21 days
Fermentation No yeast added 22 °C 14 days
Lagering No yeast added 0 °C 120 days

Kommentarer


[BBcode]