Klasse
13F Klassisk norsk juleøl (basistype 13F Klassisk norsk juleøl)
Ekstra ingredienser
Brygget
5. desember 2015
Flasket
11. mars 2016
Alkoholstyrke
6,1%
Farve (EBC)
24
OG/FG
1065 / 1019
Bitterhet (IBU)
25,4 (T)
Karbonering
F
Filtrert
nei
Mengde vørter
22,0l
Mengde ferdig øl
19,0l
Gjærbare ingredienser

3 kg Pilsnermalt 3,5 EBC
3 kg Munich malt mørk 25 EBC
0,3 kg Karamell malt mørk 25 EBC

Humle og krydder

30g Northern Brewer 10,2% alpha

Andre ingredienser

halv teskje Supermoss og halv teskje WLN1000 Gjærnæring.

Meskeinformasjon

Mesket på 67°C i 60 min.

Gjærtype

Saflager W-34/70

Gjærmengde

2 pakker 11,5g

Informasjon om gjæring

Primærgjæring: 7 dager ved 9°C.
Sekundærgjæring 14 dager: gradvis til 14°C. Omstikking til fat.

Kommentarer


[BBcode]