Klasse
6B Amerikansk IPA
Brygget
9. februar 2014
Flasket
25. februar 2014
Alkoholstyrke
7,5%
Farve (EBC)
15
OG/FG
1070 / 1013
Bitterhet (IBU)
77,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
23,5l
Mengde ferdig øl
20,0l
Gjærbare ingredienser

4920 g Maris Otter 5,5 EBC
480 g Caramalt 30 EBC
300 g Munich 25 EBC
300 g Wheat Malt 4 EBC

Humle og krydder

24 g Mosaic 11,1%, 60 min
40 g Mosaic 11,1%, 15 min
40 g Mosaic 11,1%, 5 min
40 g Mosaic 11,1%, steep 30 min
40 g Mosaic 11,1%, post-steep
60 g Mosaic 11,1%, tørrhumle i 10 dager

Andre ingredienser

Meskeinformasjon

67 grader i 75 min
78 grader i 10 min

Gjærtype

Safale US-05

Gjærmengde

250 mrd. gjærceller

Informasjon om gjæring

18 grader, gradvis hevet til 21 grader etter stormgjæring.
Coldcrash to siste dager før tapping.

Kommentarer

Hopstand er beregnet å gi 17 IBU.


[BBcode]