Klasse
13B Krydret øl (basistype 5B Amerikansk brown ale)
Ekstra ingredienser
Honning, stjerneanis, kanel
Brygget
8. september 2016
Flasket
21. september 2016
Alkoholstyrke
6,8%
Farve (EBC)
40
OG/FG
1,063 / 1,011
Bitterhet (IBU)
31,0 (O)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
51,0l
Mengde ferdig øl
50,0l
Gjærbare ingredienser

3 kg Pale ale
2 kg Melanoidin
7 kg Münchener II
0,7 kg Carahell
0,45 kg Honning
1 kg Hvetemalt
1 kg Røykmalt

Humle og krydder

Columbus (bitterhumle)
Perle (smaks- og aromahumle)
Stjerneanis
Kanelstenger

Andre ingredienser

Honning

Meskeinformasjon

1-stegsmskung.
66 grader i 60 minutter.
Diling / skllling, ca 80 minutter.

Gjærtype

Tørrgjær, US-05

Gjærmengde

30 g (rehydrert

Informasjon om gjæring

Primærgjæring ved 20 grader.
Flasket etter 13 dager. Ettergjæring i 10 dager ved 20 grader. Deretter lagret kaldt ved ca 5 grader.

Kommentarer

Vanskelig å vurdere hvilken basisklasse denne oppskriften skulle høre innunder.
Valgte en Amerikansk Brown ae, men kunne nesten vært en type overgjæret bayerøl som inneholde flere maltsorter enn Mübchenermalt.


[BBcode]