6,00 kg Pale Malt 31,2 %
5,33 kg Munich Malt 27,7 %
2,67 kg Oats, Flaked 13,9 %
2,00 kg Stjørdalsmalt 8,EBC 10,4 %
1,07 kgCaramel/Crystal Malt - 40L 5,5 %
0,76 kg Carafa Spesial II (811,6 EBC) 3,9 %
0,53 kg Caramel/Crystal Malt -120L (236,4 EBC) 2,8 %
0,53 kg Chocolate Malt (886,5 EBC) 2,8%
0,29 kg Black (Patent) Malt (985 EBC 1,5 %
0,05 kg Carafa Spesial III (1034,3 EBC) 0,3 %
120,00 g Columbus (Tomahawk) [14,00 %]
Boil 60, min 62,0 IBUs
100,00 g Centennial [6,00 %] - Boil 5,0 min 4,4 IBUs
10,00 g Baking Soda (Mash 60,0 mins)
10,00 g Calcium Chloride (Mash 60,0 mins)
10,00 g Chalk (Mash 60,0 mins)
7,00 g Salt (Mash 60,0 mins)
5,00 g Gypsum (Calcium Sulfate) (Mash 60,0 mins
mash in Add 55,00 l of water at 48,5 C 45,0 C 10 min
Mash Step Heat to 55,0 C over 10 min 55,0 C 10 min
Saccarification Heat to 69,0 C over 20 min 69,0 C 45 min
Saccarification Heat to 73,0 C over 5 min 73,0 C 15 min
Mash Out Heat to 77,0 C over 10 min 77,0 C 15 min
Wyeast 1450 Dennys F
794 milliarder celle
Startet på 18 var oppe i 25 i løpet av første døgn, men roet seg rundt 22 på resten
Lavt meskesteg på 45 grader for å hjelpe å konvertere Stjørdalsmalten.