Klasse
2D Münchener dunkel
Brygget
22. januar 2017
Flasket
12. mars 2017
Alkoholstyrke
5,0%
Farve (EBC)
35
OG/FG
1050 / 1012
Bitterhet (IBU)
24,0 (T)
Karbonering
F
Filtrert
nei
Mengde vørter
22,0l
Mengde ferdig øl
19,5l
Gjærbare ingredienser

3900g Weyermann Munich II
200g Melanoidin
Ekstrakt av 150g Carafa special II trekt i romtemperatur vann i 20 timer.

Humle og krydder

60 min: 45g Hallertau Mittelfruh 3,3%
30 min: 15g Hallertau Mittelfruh 3,3%

Andre ingredienser

Vannjustering (brygget på RO vann):
2g CaSO4
1,5g MgSO4
5,0g CaCl2 (15g 33% løsning)
3,5g CaCO3
3,5g NaHCO3

Klarning: Protafloc og gelatin

Meskeinformasjon

90min 68C mesk. Fullt volum BIAB, ingen skylling, knept på meskepose.

Gjærtype

WLP830

Gjærmengde

~3dl slurry

Informasjon om gjæring

Gjæring ved 12C, hevet til 16C ved slutten av gjæring.
Lagret ved 1C.

Kommentarer

All trub overført til gjæringsbøtte med vørter.


[BBcode]