Klasse
1C Tsjekkisk pilsner
Brygget
1. januar 2017
Flasket
12. februar 2017
Alkoholstyrke
4,8%
Farve (EBC)
11
OG/FG
1,050 / 1,014
Bitterhet (IBU)
40,0 (T)
Karbonering
F
Filtrert
nei
Mengde vørter
28,7l
Mengde ferdig øl
21,0l
Gjærbare ingredienser

89,7% Pilsnermalt Heidelberg (BestMalz)
7,6% Vienna Malt (BestMalz)
2,7% Melanoidin Malt (BestMalz)

Totalt 5900 gram

Humle og krydder

38 g Magnum 11.9% @ 30 min
50 g Saaz 2.9% @ 20 min

Andre ingredienser

1/2 tab. Whirlfloc
1 tab Servomyces gjærnæring

Meskeinformasjon

60 min @ 66°C

Gjærtype

WLP830

Gjærmengde

2 pk i 1,7 L starter

Informasjon om gjæring

Sett gjær ved 9°C
Hold 10°C til 50% utgjæret
Øk til 18°C over 2 døgn
Hold 18°C til ferdig, ca 7 dager
Senk til 2°C over 4 døgn

Kommentarer


[BBcode]