Klasse
10C Bière de garde
Brygget
14. januar 2016
Flasket
2. februar 2016
Alkoholstyrke
8,0%
Farve (EBC)
20
OG/FG
1,070 / 1,009
Bitterhet (IBU)
21,0 (T)
Karbonering
F
Filtrert
nei
Mengde vørter
24,0l
Mengde ferdig øl
22,0l
Gjærbare ingredienser

6 kg Pilsnermalt Swaen
0,6 kg Hvetemalt Swaen
0,4 kg Aromamalt
0,3 kg Acidulatedmalt

Humle og krydder

25 g Aramis FWH 60 min
25 g Triskel FWH 60 min
20 g Aramis 60 min
20 g Aramis 20 min

Andre ingredienser

1 tablet Servomyces
2 g Brewbrite
60 sek ren O2

Meskeinformasjon

45*C Proteinrast 1 - 30 min
55*C Proteinrast 2 - 15 min
62*C Sukkerrast 1 - 30 min
68*C Dekstrinrast 2 - 15 min
74*C Ut-mesk - 10 min

Gjærtype

Frydenlund

Gjærmengde

Mer enn nok

Informasjon om gjæring

Gjæret ved 12*C til sukkernivået var under 50 % av hva det var, deretter i romtemperatur i et par dager for diacetyl-rast. Så direkte på keg

Kommentarer

Om dette ølet vinner, kan det bli litt vanskelig å få brygga det hos Nøgne Ø. Da det både er undergjæret, og gjærtypen er sneket ut av Ringnes bryggeri.... ;)


[BBcode]