Klasse
8A Dry stout
Brygget
22. januar 2014
Flasket
6. februar 2014
Alkoholstyrke
4,0%
Farve (EBC)
75
OG/FG
1,041 / 1,011
Bitterhet (IBU)
42,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
14,5l
Mengde ferdig øl
10,0l
Gjærbare ingredienser

1.40 kg T.Fawcett Maris Otter
0.25 kg T.Fawcett Flaked Barley
0.27 kg Bestmalz Hvetemalt
0.16 kg T.Fawcett Roasted Barley
0.05 kg T.Fawcett Black Malt

Humle og krydder

16g East Kent Goldings 6.9%, 60 min
20g Fuggles 5.1%, 60 min

Andre ingredienser

5g CaCO3
pH 5.2 stabilizer
foam control
gjærnæring
whirlfloc

Meskeinformasjon

75 min @ 64C
10 min @ 78C

Speidel
12.5 l meskevann
3.5 l skyllevann

Gjærtype

WLP013

Gjærmengde

1 rør

Informasjon om gjæring

15 dager ved 20C

Kommentarer

Denne ølen var en split batch hvor halvparten ble gjæret med annen gjær.

Alle volum og mengder er halvert sammenliknet med opprinnelig oppskrift.


[BBcode]