Klasse
13G Klassisk norsk hjemmebrygg
Brygget
15. november 2012
Flasket
27. november 2012
Alkoholstyrke
6,4%
Farve (EBC)
64
OG/FG
1066 / 1017
Bitterhet (IBU)
11,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
90,0l
Mengde ferdig øl
85,0l
Gjærbare ingredienser

Pale Malt 5500g
Crystal malt 4000g
Stjørdalsmalt 15000g
Kandissukker 1000g
Farin 2000g
Demerara sukker 400g

Humle og krydder

Target 11% 30g i 90 min
Saaz 3,4% 50g i 1 min

Andre ingredienser

2 teskjeer irish moss 10 min før kokeslutt
2 teskjeer gjærnæring 10 min før kokeslutt

Meskeinformasjon

69 grader C i 60 min

Gjærtype

Wyeast 1318

Gjærmengde

2 liter starter på 3 pakker

Informasjon om gjæring

16 dager på 19 grader C

Kommentarer

Stjørdalsmaltet er hjemmemaltet med toradssorten Mitja


[BBcode]