Klasse
9E Imperial stout
Brygget
2. oktober 2018
Flasket
17. oktober 2018
Alkoholstyrke
10,5%
Farve (EBC)
122
OG/FG
1104 / 1026
Bitterhet (IBU)
51,0 (B)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
23,0l
Mengde ferdig øl
22,0l
Gjærbare ingredienser

5400g Pale Malt
700g Crystal Malt 100 EBC
600g Pilsnermalt
400g Chocolate Malt 1200 EBC
200g Roasted Barley 1500 EBC
200g Black Malt 1500 EBC
1500g Lys Spraymalt
500g Hvetespraymalt
500g Muscovadosukker

Humle og krydder

35g Northern Brewer, 9,3%, 60 min kok, 42,5 IBU
20g Hersbrucker, 3%, 45 min kok, 5,5 IBU
20g Hersbrucker, 3%, 10 min kok, 1,8 IBU
5g Northern Brewer, 9,3%, 10 min kok, 1,4 IBU

Andre ingredienser

300g Laktose.
8% Tim Wendelboe Caballero Geisha Kaffe.

Meskeinformasjon

25 liter vann.
68°C i 60 min.
75°C i 10 min.
Skylte med 10 liter vann på 77°C.

Gjærtype

WLP001

Gjærmengde

2pk, 1,8 l starter

Informasjon om gjæring

18°C i 3 dager.
20°C i 3 dager.
21°C i 9 dager.

Kommentarer


[BBcode]