Klasse
5G Engelsk old/strong ale
Brygget
11. desember 2018
Flasket
19. desember 2018
Alkoholstyrke
6,1%
Farve (EBC)
30
OG/FG
1,064 / 1,021
Bitterhet (IBU)
47,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
52,0l
Mengde ferdig øl
47,0l
Gjærbare ingredienser

9,9 kg Maris Otter
1,6 kg Amber Malt (Thomas Fawcett)
0,9 kg Caramalt 30 EBC
0,4 kg Dark Crystal 275 EBC
0,2 kg Dark Chocolate 1150 EBC

Humle og krydder

70 gr Northern Brewer 10,5% ved 60
80 gr Goldings 4,2% WP 20 minutter ved 80 grader

Andre ingredienser

2 ts klorid + 1 ts sulfat, fordelt på mesk og kok.
10 gr Supermoss @ 5
20 dråper Brewer's Clarex tilsatt ved gjæringsstart.

Meskeinformasjon

Mesket på 67 + 72 grader. Utmesk på 77.
Batch sparge.

Gjærtype

Wyeast 1318

Gjærmengde

500 milliarder

Informasjon om gjæring

Satt til gjæring på 17 grader. Rolig gjæring og rolig stigning opp til 21. Raskt ferdig. (3-4 dager bare).

Kommentarer

Karbonert med vørter fra samme brygg.


[BBcode]