Klasse
2D Münchener dunkel
Brygget
5. april 2020
Flasket
26. april 2020
Alkoholstyrke
4,8%
Farve (EBC)
44
OG/FG
1050 / 1013
Bitterhet (IBU)
23,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
28,0l
Mengde ferdig øl
25,0l
Gjærbare ingredienser

Munich Malt 15 EBC 5600 g
Aroma Malt 150 EBC 500 g
Carafa Special I 900 EBC 200 g
Cane Sugar (light) 20 EBC 168 g

Humle og krydder

Perle 7.4 % 35 g 60 min
Saaz 3.1 % 15 g 10 min
Hallertauer Mittelfruh 3.8 % 15 g 1 min

Andre ingredienser

Vannjustering ala Dunkel. En kork Lactol. pH ca 5.4.
Irish Moss
Gjærnæring

Meskeinformasjon

Mash step 68 °C 60 min
Mash step 78 °C 5 min

Gjærtype

WLP833 German Bock

Gjærmengde

Starter på 4 liter

Informasjon om gjæring

Fermentation WLP833 German Bock Lager Yeast 9 °C 14 days
Lagering No yeast added 20 °C 2 days
Fermentation No yeast added 9 °C 5 days

Kommentarer


[BBcode]