Klasse
13B Krydret øl (basistype 13G Klassisk norsk hjemmebrygg)
Ekstra ingredienser
Stjerneanis, nellikspiker, rosiner
Brygget
16. september 2018
Flasket
2. oktober 2018
Alkoholstyrke
7,5%
Farve (EBC)
43
OG/FG
80 / 25
Bitterhet (IBU)
20,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
20,0l
Mengde ferdig øl
18,5l
Gjærbare ingredienser

6 kg pale malt
1,0 kg Munich mørk
0,5 kg best caramel pils
0,4 kg beech smoked
100g red crystal
100g roasted barley
200g havregryn

Humle og krydder

15g Northern brewer (60 min)
20g EKG (15 min)
10g celeia (3min)
5g EKG (3min)
Litt stjerneanis, nellikspiker og rosiner (kokt i egen liten kjele og tilsatt i koken)

Andre ingredienser

Irish moss

Meskeinformasjon

Dobbeltmesket for å få plass til alt i Speidel.
4 kg pale
Mesk i 60 min, 67°
Så resten, fylte på 4 L vann,
60min, 67°
10 min, 78°
Skylte med ca 3 L
Ca 25 L før koking

Gjærtype

Wyeast 1318 London A

Gjærmengde

4 pakker

Informasjon om gjæring

Gjæring på temperatur mellom 18-20°

Kommentarer


[BBcode]