Klasse
1A Moderne lys lager
Brygget
19. april 2020
Flasket
10. mai 2020
Alkoholstyrke
5,5%
Farve (EBC)
5
OG/FG
1,050 / 1,008
Bitterhet (IBU)
34,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
24,0l
Mengde ferdig øl
22,5l
Gjærbare ingredienser

Pilsnermalt, maisflak.

Humle og krydder

Saaz, Hallertau Mittelfruh, Magnum.

Andre ingredienser

5 ml melkesyre tilsatt mesk.
Whirlfloc og gjærnæring tilsatt i kok.

Meskeinformasjon

Mesket på 67 C i 1 time.

Gjærtype

Fermentis Saflager W

Gjærmengde

2 pakker

Informasjon om gjæring

Gjæret på 12 C i 1 uke, deretter gradvis økt temperatur med 1 C per dag opp til 18 C, holdt i 3 dager, deretter cold crash og tilsatt gelatin for klarning.

Kommentarer

Et forsøk på å brygge noe i nærheten av Peroni Nastro Azzurro.


[BBcode]