Klasse
4E Amerikansk pale ale
Brygget
4. januar 2020
Flasket
18. januar 2020
Alkoholstyrke
6,6%
Farve (EBC)
19
OG/FG
1060 / 1010
Bitterhet (IBU)
49,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
25,0l
Mengde ferdig øl
25,0l
Gjærbare ingredienser

Pale Malt 7 EBC 6700 g
Crystal Malt 135 EBC 175 g
Cara Pils 37 EBC 100 g
Honey 40 EBC 400 g
Flaked Oats 4 EBC 500 g

Humle og krydder

Chinook 12.6 % 15 g 10 min
Centennial 10.0 % 15 g 10 min
Simcoe 13.0 % 25 g 10 min
Amarillo 8.7 % 25 g 10 min
Amarillo 8.7 % 50 g Whirlpool
Simcoe 13.0 % 50 g Whirlpool
Columbus 16.0 % 25 g Whirlpool
Simcoe 13.0 % 25 g Whirlpool
Simcoe 13.0 % 75 g Dry Hop
Simcoe 13.0 % 50 g Dry Hop

Tørrhumles på dag 2 og dag 6.

Andre ingredienser

CaSO4 (meskevann): 10 gram (Kalsiumsulfat (gips))
Cacl12. 10 gram.
Juster pH til 5,2 ved Ca en halv kork Lactol.

Meskeinformasjon

Mash step 66 °C 60 min
Mashout 78 °C 5 min

Gjærtype

1318 London Ale III

Gjærmengde

Liten starter

Informasjon om gjæring

Fermentation 1318 London Ale III 19 °C 3 days
Fermentation No yeast added 20 °C 11 days

Kommentarer


[BBcode]