Klasse
13B Krydderøl (basistype 8D Porter)
Ekstra ingredienser
Ingefær, lakrisrot, granskudd, mynte, lavendel, oregano, salvie, vintersar
Brygget
2. august 2020
Flasket
20. august 2020
Alkoholstyrke
6,0%
Farve (EBC)
56
OG/FG
1,060 / 1,013
Bitterhet (IBU)
15,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
25,0l
Mengde ferdig øl
22,0l
Gjærbare ingredienser

Malt til mesk:
4 kg Golden Promise 63.7%
0.15 kg Chocolate Malt 2.4%
0.55 kg Crystal Malt 8.8%
0.10 kg Black Patent 1.6%
0.63 kg Amber 10%
0.10 kg Brown 1.6%
50 g Roasted Barley 0.8%
0.20 kg Carapils 3.2%

Sen tilsetning i kok:
0.50 kg Jaggery (sukker) 8%

Humle og krydder

30 g East Kent Goldings Pellet, 5%AA Boil 60 min
50 g Ingefær Boil 1 hr.
30 g Tørket lakrisrot Boil 10 min.
100 g Granskudd Boil 5 min.
27 g Mynte Boil 1 hr.
15 g Lavendel Boil 1 hr.
30 g Oregano Boil 1 hr.
8 g Salvie Boil 1 hr.
2 g Vintersar Boil 1 hr.
10 g Mynte Boil 5 min.

Andre ingredienser

I meskevannet:
5 g Calcium Chloride
1 tsp Gypsum

Meskeinformasjon

65 grader i 60 minutter, så 20 minutter på 72 grader.
Meskepose

Gjærtype

Wyeast 1318

Gjærmengde

50 gram slurry

Informasjon om gjæring

Temperaturkontrollert på 18 grader til nesten utgjæret, så i rom på ca. 20 grader til et par dager etter utgjæring.

Kommentarer

IBU er lavere enn Norbryggs krav til typen, men pga. mye bitterhet fra tilsatte urter, mener jeg den opplevde bitterheten er mer innafor enn den ville vært med typekorrekt IBU.


[BBcode]