Malt til mesk:
4 kg Golden Promise 63.7%
0.15 kg Chocolate Malt 2.4%
0.55 kg Crystal Malt 8.8%
0.10 kg Black Patent 1.6%
0.63 kg Amber 10%
0.10 kg Brown 1.6%
50 g Roasted Barley 0.8%
0.20 kg Carapils 3.2%
Sen tilsetning i kok:
0.50 kg Jaggery (sukker) 8%
30 g East Kent Goldings Pellet, 5%AA Boil 60 min
50 g Ingefær Boil 1 hr.
30 g Tørket lakrisrot Boil 10 min.
100 g Granskudd Boil 5 min.
27 g Mynte Boil 1 hr.
15 g Lavendel Boil 1 hr.
30 g Oregano Boil 1 hr.
8 g Salvie Boil 1 hr.
2 g Vintersar Boil 1 hr.
10 g Mynte Boil 5 min.
I meskevannet:
5 g Calcium Chloride
1 tsp Gypsum
65 grader i 60 minutter, så 20 minutter på 72 grader.
Meskepose
Wyeast 1318
50 gram slurry
Temperaturkontrollert på 18 grader til nesten utgjæret, så i rom på ca. 20 grader til et par dager etter utgjæring.
IBU er lavere enn Norbryggs krav til typen, men pga. mye bitterhet fra tilsatte urter, mener jeg den opplevde bitterheten er mer innafor enn den ville vært med typekorrekt IBU.