Klasse
11B Mørk sterk belgisk ale
Brygget
27. mai 2018
Flasket
23. juni 2018
Alkoholstyrke
9,7%
Farve (EBC)
67
OG/FG
1,090 / 1,016
Bitterhet (IBU)
30,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
25,0l
Mengde ferdig øl
20,0l
Gjærbare ingredienser

Castle Pilsner Malt - 5kg
Castle Pale Malt - 3,5kg
Castle Special B - 0,4kg
Candi Syrup D-180 - 1,35kg (3pk)

Humle og krydder

60g Brewers Gold 4% - 60min
35g Hallertau Mittelfrue 4,5% - 30min
35g Styrian Golding 3,5% - 15min

Andre ingredienser

0,5stk Whirlfloc - 15min
1ts Wyeast gjærnæring - 15min

Meskeinformasjon

25l vann til innmesk
22l vann til skylling
64c - 90min
77c - 10min

Gjærtype

Wyeast 3787

Gjærmengde

Ca. 550 milliarder

Informasjon om gjæring

18c - 120 timer
20c - 24 timer
25c - 264 timer
17c - 48 timer
10c - 168 timer

Kommentarer

30l vørter til kok
90min kok (Candi syrup har kokt med hele koketiden)
4l starter - 1pk gjær
0,5pk Lallemand CBC-1 - Ved flasking


[BBcode]