Klasse
11B Mørk sterk belgisk ale
Brygget
7. februar 2017
Flasket
15. april 2017
Alkoholstyrke
9,3%
Farve (EBC)
64,4
OG/FG
1,090 / 1,021
Bitterhet (IBU)
32,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
48,0l
Mengde ferdig øl
42,0l
Gjærbare ingredienser

46% 8.3kg Pilsner - BE 36
2° Mash
40% 7.3kg Pale Ale - BE 38
3° Mash
14% 2.6L Belgian Dark Candi Syrup - BE 32
180° Late

Humle og krydder

65.3 Brewer's Gold Pellet Boil 60 minutes 8.0 19.3
65.3 Hallertauer Mittelfrüh Pellet Boil 30 minutes 5.0 9.3
65.3 Styrian Goldings Pellet Boil 15 minutes 4.1 4.9

Andre ingredienser

Meskeinformasjon

Ensteg Direct Heat 65C 90 minutes
Mash-Out Direct Heat 76C 10 minutes

Gjærtype

WLP530

Gjærmengde

942Bill

Informasjon om gjæring

Fermenter 7 dager 25 grader C til SG 1.030 var nådd
Ved SG 1.030: Senket temp til 14 grader C i 3-4 dager til SG 1.018 er nådd
Omstikk og stod i 8 uker på 7 grader C

Kommentarer

Flasket med 9g/l candisirup 1dl frisk krausen (2 liter Stir)
Karboneres i 14 dager på 24 grader C og lagret siden.
2 cap gips i mesk og 4 tsp servomyces 10 min før flameout
sirup 3 min før flamout


[BBcode]