Klasse
9E Imperial stout
Brygget
4. juli 2018
Flasket
1. desember 2018
Alkoholstyrke
9,0%
Farve (EBC)
135
OG/FG
1,100 / 1,043
Bitterhet (IBU)
85,0 (T)
Karbonering
F
Filtrert
nei
Mengde vørter
60,0l
Mengde ferdig øl
55,0l
Gjærbare ingredienser

24,25 kg Pale Malt, Golden Promise (Thomas Fawcett) (5,9 EBC) Grain 7 74,0 % 15,8 L
2,00 kg Amber (Crisp) (70,0 EBC) Grain 8 6,1 % 1,3 L
2,00 kg Chocolate Malt (Thomas Fawcett) (1000,8 EBC) Grain 9 6,1 % 1,3 L
1,00 kg (de) CHÂTEAU ROASTED BARLEY (1200,9 EBC) Grain 10 3,1 % 0,7 L
1,00 kg Brown Malt (128,1 EBC) Grain 11 3,1 % 0,7 L
1,00 kg CaraPils (Weyermann) (4,5 EBC) Grain 12 3,1 % 0,7 L
0,50 kg Caramel/Crystal Malt - 10L (19,7 EBC) Grain 13 1,5 % 0,3 L
0,50 kg Crystal Extra Dark - 400EBC (Crisp) (400,0 EBC) Grain 14 1,5 % 0,3 L
0,50 kg Dark Crystal (275,0 EBC) Grain 15 1,5 % 0,3 L

Humle og krydder

183 g East Kent Goldings (EKG) [5,00 %] - Boil 60,0 min Hop 17 26,6 IBUs -
183 g Target [11,00 %] - Boil 60,0 min Hop 18 58,4 IBUs -
4,80 g Baking Soda (Boil) Water Agent 19 - -
4,32 g Chalk (Boil) Water Agent 20 - -
3,64 g Epsom Salt (MgSO4) (Boil) Water Agent 21 - -
3,20 g Calcium Chloride (Boil) Water Agent 22 - -
1,00 Items Whirlfloc Tablet (Boil 10,0 mins) Fining 23 - -
3,00 tsp Yeast Nutrient (Boil 5,0 mins) Other 24 - -

Andre ingredienser

Meskeinformasjon

65* i 60min

Gjærtype

Wyeast 1318

Gjærmengde

1156b celler

Informasjon om gjæring

19-20 ila 4 dager
20-22 ila 10 dager
22-0 så fort som rå er
lagres i 365 dager

Kommentarer

Inspirert av og hyllest til Kinn Svartekunst


[BBcode]