Klasse
8A Dry stout
Brygget
11. februar 2019
Flasket
20. februar 2019
Alkoholstyrke
4,2%
Farve (EBC)
85
OG/FG
1,044 / 1,012
Bitterhet (IBU)
85,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
35,0l
Mengde ferdig øl
25,0l
Gjærbare ingredienser

3,7 kg Maris Otter
0,3 kg Amber malt
0,3 kg Choco hvete
0,5 kg Crystal 120
0,2 kg Dark Crystal

Humle og krydder

25 gr Northern Brewer @ 60
25 gr EKG @ 5

Andre ingredienser

0,5 ts klorid, 1 ts karbonat, 0,5 ts natron i mesk
5 gr Supermoss @ 5
10 dråperBrewer's Claex ved gjæringsstart

Meskeinformasjon

Mesket på 69 + 72 + utmesk på 77
Batch sparge

Gjærtype

WLP013

Gjærmengde

250 milliader

Informasjon om gjæring

Starter gjæringa på 16 grader. Lar stige rolig til 20 grader over et par dager. Rolig og rask gjæring.

Kommentarer

Karbonert med vørter fra samme brygg


[BBcode]