Klasse
13B Krydderøl (basistype 11A Belgisk dubbel/bruin)
Ekstra ingredienser
Rosiner, revet appelsinskall, vaniljestang
Brygget
16. januar 2019
Flasket
8. februar 2019
Alkoholstyrke
6,15%
Farve (EBC)
34
OG/FG
1056 / 1009
Bitterhet (IBU)
24,0 (O)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
16,0l
Mengde ferdig øl
15,0l
Gjærbare ingredienser

3.1 kg Maris Otter 3.9 ebc
0.17 Kg Crystal 250 ebc
0.16 Kg Carapils 3.9 ebc
0.03 Kg flaket rug
0.05 Kg flaket Havre
0.45 Kg hjemmelaget Candisirup Amber

Humle og krydder

28 gram EK Goldings kok i 60 minutter
12 gram EK Goldings kok i 15 minutter
10 gram EK Goldings Whirlpool 80 grader i 5 minutter

20 gram rosiner 15 minutter kok
Revet skall av en appelsin 15 minutter kok
1/2 Vanniljestang 15 minutter kok

Andre ingredienser

Vannjustering
Meskevann 3.2 gramCaCl2, 1.6 gram CaS04

Skyllevann 1.6 gram CaCl2, CaSo4

Meskeinformasjon

Meskes på 67 grader i 60 minutter.
Utmesk på 78 grader i 10 minutter

Gjærtype

Wyeast 3787

Gjærmengde

300 milliarder

Informasjon om gjæring

Brukte topphøstet gjær. Er litt usikker på mengde gjær.

Kommentarer

Karbonert med vørter


[BBcode]