Klasse
4A Engelsk ordinary bitter
Brygget
25. september 2019
Flasket
1. oktober 2019
Alkoholstyrke
3,3%
Farve (EBC)
15
OG/FG
1,035 / 1,010
Bitterhet (IBU)
33,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
25,0l
Mengde ferdig øl
22,0l
Gjærbare ingredienser

Maris Otter 2,9 kg
Krystall malt, Stor-Galås, 0,1 kg
Flaket bygg, 0,4 kg
Aroma malt 0,3 kilo
Sukker, indisk jaghery 0,2 kilo

Humle og krydder

Fuggles, 40 gram, 60 min
East Kent Goldings, 30 gram, 5 min
East Kent Goldings, 20 gram, tørrhumle 4 dager

Andre ingredienser

Gips, 5 gram i vørter
Krusflik/irish moss, 5 gram i vørter
gjærnæring

Meskeinformasjon

68 grader i ca. 45 minutter, så utmesking på 75 grader

Gjærtype

Safale S-04

Gjærmengde

1 pose

Informasjon om gjæring

Primærgjæring ca. 4 dager på 20 grader. Sekundærgjæring med tørrhumle i samme beholder

Kommentarer


[BBcode]