Klasse
9E Imperial stout
Brygget
11. mars 2018
Flasket
25. mars 2018
Alkoholstyrke
9,5%
Farve (EBC)
121
OG/FG
1,100 / 1,030
Bitterhet (IBU)
100,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
25,0l
Mengde ferdig øl
20,0l
Gjærbare ingredienser

58.8% Crisp Maris Otter
8,5% Best Munich Dark
7,6% Crisp Cara
5,9% Best Melanoidin
5,0% Crisp Chocolate
4,2% valsede havregryn
3,4% Crisp Roasted Barley
2,5% Special B
4,2% bordsukker

Humle og krydder

Magnum som bitterhumle @ 60 min
Chinook @ 15 og 4 min

Andre ingredienser

Kalsiumsulfat, kalsiumklorid, natron, melkesyre, gjærnæring, klaringsmiddel, gelatin

Meskeinformasjon

Dobbeltmesk, først Maris Otter som basemalt i 110 minutter på 66 grader. Deretter resten tilsvarende.

Gjærtype

WLP007

Gjærmengde

Rikelige mengder

Informasjon om gjæring

17 grader

Kommentarer


[BBcode]