Klasse
8D Porter
Brygget
17. januar 2020
Flasket
23. januar 2020
Alkoholstyrke
5,63%
Farve (EBC)
56,5
OG/FG
1,058 / 1,015
Bitterhet (IBU)
38,0 (O)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
18,0l
Mengde ferdig øl
16,0l
Gjærbare ingredienser

Gladfield American Ale Malt 2.41 kg
Munich II (Weyermann) 0.96 kg
Gladfield Dark Crystal Malt 0.41 kg
Chocolate Malt (Bairds) 0.17 kg
Black Patent Malt - UK 0.10 kg

Humle og krydder

Nelson Sauvin (IBU: 32.3) 20.00 g (33%) Pellet Boil 60 min 12

Cascade (IBU: 5.6) 9.33 g (16%) Pellet Boil 30 min 5.8

Cascade (IBU: 0.0) 30.67 g (51%) Pellet Hop Stand 0 min 5.8

Andre ingredienser

Irish Moss, 10gr, 15 min. kok.

Demarra Sukker, 6 gr/liter til carbonering i flaske.

Meskeinformasjon

Økte mash temperaturen fra 66 til 68 for økt fylde.

Gjærtype

Mang. J. M36

Gjærmengde

2 pk.

Informasjon om gjæring

Gjæret på 20 grader, dvs 19 grader i rommet, men termometeret viste opp til 5 grader høyere temperatur i brygget enn i rommet. Sank ned etter ca 2.5 dager

Kommentarer

Bitterhet baseres på utregning fra GrainFather app-en.


[BBcode]