Klasse
2F Schwarzbier
Brygget
29. juni 2019
Flasket
14. juli 2019
Alkoholstyrke
4,9%
Farve (EBC)
69
OG/FG
1052 / 1015
Bitterhet (IBU)
26,6 (O)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
12,0l
Mengde ferdig øl
11,0l
Gjærbare ingredienser

2.08 kg Vienna. 5 ebc
0.2 kg Maris Otter. 5.9 ebc
0.1 kg Carafa1. 800 ebc
0.1 kg Carafa2. 1100 ebc
0.1 kg sjokoladerug. 650 ebc
0.05 Carared. 40 ebc
0.1 Special B. 300 ebc
0.1 kg flaket Rug. 3.9
0.1 kg flaket Havre. 2 ebc

Humle og krydder

8 gram Magnum. 60 min kok.
5 gram saaz. 15 min kok.
5 gram saaz 5 min kok.

Andre ingredienser

1.2 gram CaSO4 og 2.4 gram CaCl2 og 5 ml lactose i Meskevann.
1 gram CaSO4 og 2 gram CaCl2 i skyllevann

Meskeinformasjon

Meskes på 65 grader i 60 minutter.
Utmesk på 78 grader.

Gjærtype

wlp 833

Gjærmengde

250 milliarder

Informasjon om gjæring

Gjæres på 10 grader de første 7 dagene så opp til 13 grader.
Siste del av gjæringen er lukket i Corneliusfat.

Kommentarer

Bruker vørter fra samme batch for karbonering i Corneliusfat.


[BBcode]