Klasse
1D Tysk pilsner
Brygget
7. januar 2020
Flasket
1. februar 2020
Alkoholstyrke
5,3%
Farve (EBC)
8
OG/FG
1048 / 1012
Bitterhet (IBU)
55,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
19,0l
Mengde ferdig øl
18,0l
Gjærbare ingredienser

3,24 kg pilsnermalt
0,46 kg Munich malt, 25 ebc

Humle og krydder

22 g Magnum 60 min
50 g Saaz 15 min
50 g Hallertauer Mittelfrueh 10 min
50 g Saaz 5 min
50 g Hallertauer M 1 min

Andre ingredienser

Gjærnæring, whirlflock, vannjustering som i Gahrs artikkel

Meskeinformasjon

Kjele med falsk bunn, 2,5 L vann/kg malt, tempøkning ved å tilsette kokende vann.
64’ i 30 min
66’ i 15 min
71’ i 15 min
76’ i 15 min
Skulte med vann på 78’ i 45 min.

Gjærtype

W 34/70

Gjærmengde

4 pk rehydrert

Informasjon om gjæring

Pitchet på 12’
12’ i to dager
13’ i tre dager
14’ i seks dager
16’ i tre dager
18’ i fem dager
Mellomlagring på fat i sju dager
Primet med 9 g sukker/L
Karbonet på 20’

Kommentarer


[BBcode]