Klasse
9E Imperial stout
Brygget
12. juni 2018
Flasket
24. juli 2018
Alkoholstyrke
11,5%
Farve (EBC)
113
OG/FG
1,112 / 1,025
Bitterhet (IBU)
89,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
50,0l
Mengde ferdig øl
45,0l
Gjærbare ingredienser

pale ale 42,3%
Munich 14,4%
Vienna 9,6%
Brown malt Fawcett 5,8%
Caraffa 2 3,8%
Cara Blonde 20 ebc 3,8%
Havremalt 3,8%
Special roast 3,8%
sjokolade rug 1,9%
Roasted Barley 1,9%
Stjørdalsmalt 1%
Treacle 1,9%
Dememera sukker 3.8%

Humle og krydder

Admiral 65 min 54 IBU
Centennial 55 min 29 IBU
Soutern aroma 20 min 5 IBU

Andre ingredienser

30 g calcium chloride
20 g chalk

Meskeinformasjon

55 grader 15 min
64,5 grader 75 min
78 grader 10 min

Gjærtype

us 05

Gjærmengde

5 pk

Informasjon om gjæring

Startet på 16 grader økte til 18 etter 3 dager
oksygen ved start og etter ca 18 timer
treacle og dememera sukker etter 5 dager gjæring
ca 6 uker på gjæringsdunk

Kommentarer


[BBcode]